miércoles, 6 de octubre de 2010

Els Blocs!

A l'assignatura de Noves Tecnologies de la Universitat de Jaume I a Castelló hem començat a treballar amb els blocs. Però, què significa aquesta paraula?

Segons la informació trobada a les diferents pàgines visitades recomanades pel mestre he aprés que un bloc és aquella ferramenta que ens permet accedir a la informació, a l'expressió verbal i a la competència digital. A més, permet que qualsevol persona puga de forma fàcil i ràpida publicar en un espai propi les seues idees i les compartisca amb altres persones de la xarxa, siguen coneguts/des o no, però que ho lligen perquè els sembra interessant. També he aprés el significat de paraules desconegudes  per a mi fins ara com Moblogging, Podcasting o Blogroll.

 Pel que fa a la carrera que estic cursant, Magisteri de Primària, el més interessant ha sigut els Edublocs que són weblocs, però amb l'objectiu d'ajudar o millorar el procés d'ensenyament-aprenentatge en un context educatiu. Ho poden emprar tant els mestres com els alumnes de forma individual o col·lectiva, depenent aquesta elecció de la finalitat que és pretén aconseguir.

 Per altra part, és poden utilitzar com a un bloc d'aula, com un taller multimèdia, un bloc personal o una guia de navegació, entre altres. Per això podeu visitar aquesta pàgina amb blocs educatius.

Cada vegada el mestres necessiten ampliar els seus coneixement sobre la tecnologia, han d'actualitzar-se a la societat de la Informació, adaptar-se al temps en què viuen. Per tant, la influència del blocs com a ferramenta educativa i comunicatica no ha quedat al marge de la docència. Els docents o futurs docents poden intercanviar punts de vista sobre un determinat tema, debatre sobre metodologies d'ensenyament-aprenentatge, és a dir, compartir idees per a millorar com a mestres. També hem de recalcar que la seua facilitat d'ús els fa adaptables a qualsevol matèria, assignatura i nivell educatiu.

Per últim, adjunte una pàgina web amb blocs premiats, ja que alguns d'ells m'han paregunt interessants i potser per a vosaltres també ho siga. A aquests blocs podreu observar que els utilitza gent de totes les edats, que això no és un impediment com molts poden pensar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario